Skriv ut

Äppelugnspannkaka

Äppelugnspannkaka

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 4,75 av 4 recensioner

Loading...

Billig och god klassiker! Har man tillgång till äpplen är det här något som man ofta har alla ingredienserna till hemma.

Ingredienser

Scale
  • 56 äpplen
  • Kanel

———-

  • 4 ägg
  • 3 dl mjöl
  • 6 dl mjölk
  • En nypa salt

———-

  • 2 pkt bacon till servering
  • Rårörda lingon eller lingonsylt till servering

Instruktioner

Sätt ugnen på 200C.

Skala och kärna ur äpplena och skär dem i skivor. Fördela ut skivorna i en långpanna som du klätt med bakplåtspapper. Pudra lite kanel över äppelskivorna.

Vispa samman ägg, mjöl, mjölk och salt till en smet. Häll smeten över äppelskivorna och ställ in långpannan i mitten av ugnen i cirka 30 min, tills äppelskivorna är mjuka om du känner på dem med en sticka och pannkakan har en gyllenbrun färg.

Under sista kvarten på pannkakan – stek upp två paket bacon och låt sedan skivorna rinna av på hushållspapper. Servera baconet till ugnspannkakan.