Skriv ut

Asiatiska grillspett med frisk myntasås

Asiatiska-grillspett

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 3,71 av 7 recensioner

Loading...

Saftiga och grymt goda grillspett på fläskkarré i asiatisk marinad med smak av ingefära, lime och soja, som serveras med en frisk och fräsch myntasås.

Scale

Ingredienser

Marinad/pensling

Övrigt:

Myntasås:

Instruktioner

Blanda samman alla ingredienser till myntasåsen och låt den gärna stå till sig i kylen någon timme före servering.

Till marinaden/penslingen – gör hela satsen, men tänk på att dela den på hälften när den är klar och bara marinera köttet i halva mängden, för den andra halvan ska läggas undan och användas till att pensla köttet med under tiden som det grillas, det kommer att göra mycket för smaken.

Pressa ner vitlöksklyftorna till marinaden i en skål. Riv ner ingefäran (ta bort och släng skalet först) och riv skalet fint på limefrukterna och pressa ner saften. Blanda ner olja, soja, fisksås och ostronsås.

Skär köttet i tärningar och lägg ner i hälften av marinaden. Låt marinera några timmar innan du trär upp köttbitarna på spett.

Grilla spetten under lock på indirekt värme vid sidan av kolen, och vänd dem då och då och pensla dem med en värmetålig pensel med den halvan av marinaden som du har kvar. Strö samtidigt på farinsocker på spetten, för en karamelliserad yta.

Servera med myntasås och t ex grillad sallad.