Skriv ut

Asiatiska salladstacos

Asiatiska-salladstacos

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Asiatiskt kryddad färs i små salladsblad; en riktigt god och snabblagad vardagsrätt som snabbt blir en favorit! Kan serveras antingen som hel middag eller som plockmat på buffé.

Ingredienser

Scale
  • 3 små huvuden hjärtsallad
  • 500 g fläskfärs
  • 4 vitlöksklyftor
  • 0,5 röd chili
  • 125 g salladslök (68 st)
  • 1 msk fisksås
  • 3 msk soja
  • 1 msk strösocker
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 kruka mynta
  • 1 kruka koriander

Sweet chili-sås till garnering

Instruktioner

Plocka loss salladsbladen. Skölj dem och badda dem torra försiktigt, så att de behåller sin skålaktiga form.

Bryn färsen och pressa ner vitlöksklyftorna i den under tiden. Hacka den halva röda chilin och låt även den få fräsa med. (Gillar du hetta kan du hacka lite extra chili att ha till garnering.) Strimla ner salladslöken och fräs ihop med fläskfärsen, men spara en handfull strimlor till garnering.

Rör ner fisksås, soja och socker. Pressa ner saften från limen i färsen.

Strimla ca en tredjedel av bladen från myntaplantan och lika många från korianderplantan och rör ner i färsen, och ta sedan grytan från värmen.

Lägg 1-2 matskedar asiatisk färs på varje salladsblad. Garnera med resterande blad från mynta- och korianderplantorna, och strö över strimlad salladslök. Servera med sweet chilisås.