Skriv ut

Baconlindade kycklingspett med lönnsirap

Baconlindade kycklingspett med lönnsirap

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 5,00 av 1 recensioner

Loading...

Sötman i lönnsirapen ger en ljuvlig smakbrytning mot sältan i baconet i den här somriga grillrätten som avnjuts bäst med kall citronsås.

Scale

Ingredienser

———-

Kall grillsås med citron:

Instruktioner

Börja med grillsåsen, och mät upp 4 dl crème fraiche i en bunke. Tvätta citronen, finriv skalet av den och tillsätt det. Pressa ner en vitlöksklyfta, och smaka av med lönnsirap och salt och peppar. (Har du tillgång till färska örtkryddor är det också gott att ha i, men inte nödvändigt.) Låt såsen stå till sig i kylen till servering.

Sätt igång ett potatiskok, och ägna dig sedan åt kycklingen: skär kycklingbröstfiléerna i ganska stora tärningar och trä upp dem på spett. Sikta på att fördela bitarna på 8 spett, och linda 1-2 baconskivor runt varje spett.

Mät upp 0,5 dl lönnsirap i en skål, och pensla kycklingspetten med lönnsirapen med en värmetålig pensel medan du grillar spetten. (I brist på pensel kan man hälla lönnsirap över spetten i en tunn stråle när man grillar, men häll försiktigt i så fall.) Strö över chiliflakes efter smak och tycke.

Servera kycklingspetten med kokt potatis och grillsås. Pressa några droppar citronsaft över spetten det sista du gör före servering.

TIPS!

Blir det grillsås över? Dryga ut den dagen efter genom att röra ner lite smulad fetaost och servera den till en annan grillmiddag. Passar till allt!