Print

Knäckig blåbärspaj med smuldeg

Smulpaj blåbär

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Knäckig blåbärspaj med havregryn i smuldegen! Sommarens godaste smulpaj utan tvekan. Servera med vaniljglass och njut!

Ingredienser

Skala
  • ca 450500 g blåbär (ca 78 dl)

Smuldeg:

  • 150 g smör
  • 1,5 dl socker
  • 2 dl mjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 krm flingsalt

Instruktioner

Sätt ugnen på 225C.

Rensa blåbären (om det behövs) och lägg dem i en smord pajform.

Blanda ihop smuldegen (görs enklast med händerna) och strö den över blåbären.

Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Den är klar när smultäcket har gyllenbrun färg. Passa den de sista minuterna så den inte bränns, ugnar kan variera mycket i värme.