Skriv ut

Bondkakor

Bondkakor

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Bondkakor är en av de allra finaste småkakor vi har i Sverige! Mandeln och sirapen sätter smaken. Perfekta att frysa!

Ingredienser

Scale
  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 msk ljus sirap
  • 2,75 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 25 g sötmandel (ca 1 näve eller knappt 0,5 dl)

Instruktioner

Låt smöret bli rumsvarmt, och vispa det sedan med elvisp med socker och sirap.

Rör ner mjölet och häll bikarbonaten ovanpå. Rör runt lite med en sked så att bikarbonaten blandar sig med mjölet innan du börjar arbeta in mjölet i degen. Här är det lättast att jobba degen med händerna.

Hacka sötmandeln, och blanda ner den i degen sist av allt. Rulla degen till en tjock rulle. (Den ska gå att skiva i cirka 30 knappt centimetertjocka skivor sen.) Rulla in degen i plastfolie och lägg den i kylen så länge du har tid att vänta på den.

Sätt ugnen på 200C och skiva din rulle i cirka 30 st knappt centimetertjocka skivor. Fördela på två plåtar klädda med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i knappt sju minuter. Passa dem sista minuten och ta ut dem när de är gyllenbruna.