Skriv ut

Indisk Butter Chicken

Indisk butter chicken

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 3,33 av 6 recensioner

Loading...

Riktigt genuint smakande indisk butter chicken, som är betydligt enklare att göra än vad man kan tro! Gudomligt gott ihop med naanbröd.

Scale

Ingredienser

Kryddpasta:

Övrigt:

Instruktioner

Börja med att blanda ihop kryddpastan i en liten kopp eller skål. Pressa eller riv vitlöken, riv ingefäran och rör samman detta med kryddorna och saltet. (Glöm inte att känna dig nöjd med dig själv och din egengjorda kryddpasta!)

Ta hälften av kryddpastan och lägg i en bunke. Klicka ner yoghurten och rör med en sked tills du har en jämn och fin yoghurtmarinad.

Skär kycklingfilén i bitar och rör ner den i marinaden. Låt den ligga där medan du hackar löken.

Värm upp en stekpanna med 25 gram smör i samtidigt som du hackar löken. (Notera dock att det inte är löken som ska brynas än här!)

Lägg i den marinerade kycklingen i stekpannan och låt den brynas till den fått lite färg på båda sidor. (Här kan det även vara läge att dra igång ett riskok om du vill servera ris till.) Lägg över kycklingbitarna på en tallrik.

Lägg ytterligare en klick med 25 gram smör i stekpannan och bryn nu den hackade löken ihop med resten av kryddpastan. Man får peta runt i den lite så att den löser upp sig. Låt bryna i cirka fem minuter, och tillsätt sedan tomatpurén.

När tomatpurén fått vara med i ett par minuter (1-2 räcker) ska 1 dl vatten ner i stekpannan. Rör runt så det blandas, det kommer att tjockna lite, och häll sedan i cirka 2,5 dl grädde eller kokosmjölk.

Låt det bli varmt och klicka sedan ner den sista 25-gramsbiten smör. (Det heter ju ändå butter chicken. 😉 Rör ner kycklingbitarna, och låt alltihop puttra samman ett par minuter. Servera med ris.