Fantastiskt god chilidrink med grapefrukt och mynta med en frostad kant med salt myntasocker. Hettan från chilin balanseras upp av myntan.
Till glasens kant:
Till servering:
Börja med att koka upp lika delar socker och vatten till en sockerlag. Här räcker det att koka 1 dl socker med 1 dl vatten för att få ihop till två drinkar. Låt svalna (om du har tid).
Till glasens kant – mortla flingsalt och socker med myntablad tills det blir grönt och häll sedan ut det på ett litet fat.
Mät upp 8 cl sockerlag och häll ner i en drinkshaker. Låt det lilla som blir över av sockerlagen ligga kvar i kastrullen och doppa glasens kant först i kastrullen och sedan i myntasockret på tallriken för att få till de frostade kanterna.
Pressa lime och grapefrukt på saft och häll i en drinkshaker. Tillsätt vodka och avsvalnad sockerlag.
Om du använder grön, spansk peppar som är lite mildare kan du ställa in shakern i kylen en halvtimme med 2 skivor chili, men om du använder den lite starkare jalapeñon kan du lägga två skivor i shakern och skaka ihop drinken direkt ihop med isbitar så att den blir kall.
Garnera varje glass med isbitar, en myntakvist och två chiliskivor var, och fördela innehållet från shakern i de två glasen. Toppa upp med ginger beer efter smak och tycke.
Hitta det online: https://baraenkakatill.se/chilidrink-mynta/