Skriv ut

Chilidrink med mynta och grapefrukt

Chilidrink med mynta

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Fantastiskt god chilidrink med grapefrukt och mynta med en frostad kant med salt myntasocker. Hettan från chilin balanseras upp av myntan.

Ingredienser

Scale
  • 8 cl sockerlag
  • 3 cl pressad lime (ca 1 stor lime)
  • 10 cl pressad, röd grapefrukt (ca 1 liten grapefrukt)
  • 10 cl vodka
  • ca 11,5 dl Ginger beer (finns i mataffären)
  • 6 skivor grön chilipeppar alt. jalapeño
  • isbitar till shakern

Till glasens kant:

  • 1 msk flingsalt
  • 1 msk socker
  • ca 35 myntablad

Till servering:

  • is
  • 2 myntakvistar

Instruktioner

Börja med att koka upp lika delar socker och vatten till en sockerlag. Här räcker det att koka 1 dl socker med 1 dl vatten för att få ihop till två drinkar. Låt svalna (om du har tid). 

Till glasens kant – mortla flingsalt och socker med myntablad tills det blir grönt och häll sedan ut det på ett litet fat.

Mät upp 8 cl sockerlag och häll ner i en drinkshaker. Låt det lilla som blir över av sockerlagen ligga kvar i kastrullen och doppa glasens kant först i kastrullen och sedan i myntasockret på tallriken för att få till de frostade kanterna.

Pressa lime och grapefrukt på saft och häll i en drinkshaker. Tillsätt vodka och avsvalnad sockerlag. 

Om du använder grön, spansk peppar som är lite mildare kan du ställa in shakern i kylen en halvtimme med 2 skivor chili, men om du använder den lite starkare jalapeñon kan du lägga två skivor i shakern och skaka ihop drinken direkt ihop med isbitar så att den blir kall.

Garnera varje glass med isbitar, en myntakvist och två chiliskivor var, och fördela innehållet från shakern i de två glasen. Toppa upp med ginger beer efter smak och tycke.