Skriv ut

Chokladfondant med After Eight

Chokladfondant-After-Eight

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 2 reviews

Ljuvlig chokladfondant där innehållet sakta rinner ut, precis som det ska. En dröm för varje chokladälskare!

Ingredienser

Scale
  • 150 g smör + lite extra till formarna
  • 150 g choklad, ca 55% kakaohalt
  • 5 ägg (3 hela ägg + 2 äggulor)
  • 0,75 dl socker
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 1,5 msk kakao
  • 0,75 dl mjöl + lite extra till formarna
  • 0,5 tsk flingsalt, knappt
  • 8 st bitar After Eight

Vaniljglass till servering

Instruktioner

Sätt ugnen på 190C. Smält 150 g smör + lite extra att pensla formarna med. Grovhacka chokladen och rör ner i smöret, rör tills all choklad har smält. Vispa ihop 3 hela ägg och 2 äggulor med socker och vaniljsocker, det räcker att vispa ihop det kort med handvisp. Rör ner äggsmeten i chokladsmeten och sikta ner kakao, mjöl och salt. Rör till en jämn smet och fördela hälften av smeten i 4 små ugnsformar (t ex crème bruléeformar) som du penslat med smör och mjölat. Lägg ner två bitar After Eight i varje form, och fyll upp formarna med resten av smeten. Grädda i mitten av ugnen i 8-12 minuter, beroende på ugn. (I min ugn tar det ca 11 min.) Chokladfondanterna är klara när ytan börjar rundas av nedåt och bli matt. Låt formarna stå i ca 3-5 min innan du vänder dem uppochner och försiktigt tar ut fondanten. Servera direkt.