Skriv ut

Chokladkräm med rom och flingsalt

Chokladkräm med rom och flingsalt

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 4,83 av 6 recensioner

Loading...

Mycket lättlagad dessert! Ljuvlig chokladkräm med en hint av rom och flingsalt på toppen, som bäst kan liknas vid en koncentrerad version av chokladmousse.

Scale

Ingredienser

———-

Instruktioner

Häll grädde, socker och vaniljsocker i en liten kastrull, och låt koka upp. Ta sedan kastrullen från värmen.

Bryt chokladen i små bitar och rör ner i grädden. Tillsätt 0,5 tsk flingsalt och rör till en jämn smet.

Vispa upp de två äggulorna lite lätt för hand i en bunke, och rör ner den varma chokladsmeten under vispning. (Handvispning räcker.)

Smaka av med rom, och häll upp i fyra små portionsglas. Ställ kallt i minst 3 timmar, gärna över en natt. Garnera varje portion med lite flingsalt strax före servering.