Skriv ut

Chokladkräm med rom och flingsalt

Chokladkräm med rom och flingsalt

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 4,43 av 7 recensioner

Loading...

Mycket lättlagad dessert! Ljuvlig chokladkräm med en hint av rom och flingsalt på toppen, som bäst kan liknas vid en koncentrerad version av chokladmousse.

Ingredienser

Scale
  • 1,5 dl grädde
  • 2 msk socker
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 150 g mörk choklad
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 2 äggulor
  • 1,5 msk mörk rom

———-

  • 12 tsk flingsalt till servering

Instruktioner

Häll grädde, socker och vaniljsocker i en liten kastrull, och låt koka upp. Ta sedan kastrullen från värmen.

Bryt chokladen i små bitar och rör ner i grädden. Tillsätt 0,5 tsk flingsalt och rör till en jämn smet.

Vispa upp de två äggulorna lite lätt för hand i en bunke, och rör ner den varma chokladsmeten under vispning. (Handvispning räcker.)

Smaka av med rom, och häll upp i fyra små portionsglas. Ställ kallt i minst 3 timmar, gärna över en natt. Garnera varje portion med lite flingsalt strax före servering.