Chokladmousse serverad som en liten planta med krossade kexsmulor som jord och en nerstucken myntakvist. Perfekt dessert till många som går att förbereda innan och som passar på bufféer.
Chokladmousse:
Topping:
Vispa grädden till chokladmoussen.
Skär chokladen i mindre bitar och smält den över vattenbad. Rör ner flingsaltet, och låt svalna något.
Vispa samman äggulor, florsocker och vaniljsocker lite lätt för hand.
Rör ner äggblandningen i den smälta chokladen. Blanda noga, och rör sedan ner chokladblandningen i den vispade grädden. Smaka gärna av med rom. Vispa samman ett par sekunder med elvisp så att allting blandar sig noga.
Häll upp i portionsformar som du fyller till 3/4. Låt stå i kylen i minst 3 timmar före servering.
Vid servering; hacka chokladkexen i smuliga bitar och toppa mousseformarna med dem. Stick ner en liten myntakvist i mitten på varje ”planta”.
Hitta det online: https://baraenkakatill.se/chokladmousseplanta/