Skriv ut

Chokladpannacotta

Chokladpannacotta

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Chokladpannacotta är superenkelt att göra, och smaken är fantastisk! Minimal arbetsinsats och maximalt med smak av lyxig dessert! 

Ingredienser

Scale
  • 2 gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 msk socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 g choklad (jag använder chokladknappar med 55% kakaohalt)

Instruktioner

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Låt dem ligga i minst 5 minuter.

Mät upp grädde, socker och vaniljsocker i en kastrull. (Föredrar du vaniljextrakt eller vaniljpulver går det så klart också fint.) Värm, rör om då och då, och ta från värmen när det precis börjar koka. Rör ner de två gelatinbladen.

Häll chokladknapparna (eller hackad choklad) i en bunke, gärna en bunke med hällpip. Häll den varma grädden över. Rör om med sked så att det blandas lite lätt bara, och låt stå en minut. Rör sedan slätt med handvisp tills chokladen är helt smält och pannacottasmeten är slät. Häll upp i skålar eller glas och ställ i kylen. Låt stå i minst 4 timmar före servering, gärna över en natt.