Print

Citronpasta – lättlagad, fräsch och supergod!

Citronpasta

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 av 2 recensioner

En riktigt fräsch och krämig citronpasta med ett fåtal ingredienser som går fort att laga men ändå smakar riktigt festligt och lyxigt!

Ingredienser

Skala
  • spaghetti för 4 portioner
  • 2 citroner (skal från båda & 2 msk saft)
  • 100 g parmesanost
  • ca 50 g grovhackad rucola
  • ca 50 g pinjenötter
  • 2 dl crème fraiche (34%)
  • ca 2,5 dl av pastavattnet
  • flingsalt
  • grovmalen svartpeppar

Instruktioner

Börja med att dra igång ett pastakok.

Tvätta och finriv skalet av båda citronerna, pressa ur 2 msk citronsaft ur den ena citronen och lägg skal och saft i botten på en stor serveringsskål.

Riv parmesanosten grovt, grovhacka rucolan och lägg ner detta också i skålen.

Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.

Häll av och skölj den färdigkokta pastan i ett durkslag, men spara minst 2,5 dl av pastavattnet i en kanna eller kopp vid sidan av.

Häll ner spaghettin i serveringsskålen. Rör sedan ner crème fraichen och späd rätten med pastavattnet, lite i taget. Rör om och blanda ordentligt, och krydda med med havssalt och peppar. Var inte rädd för att salta och peppra här!

Vill du ha en krämigare konsistens, tveka inte att hälla i mer pastavatten. (Har du inget kvar kan du bara snabbt koka upp lite vatten vid sidan av och späda med.)