Skriv ut

Citronpasta

Citronpasta Zassenhaus

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 5,00 av 4 recensioner

Loading...

En riktigt fräsch och krämig, vegetarisk pastarätt där citronen sätter smaktonen och där salt och peppar är avgörande för smaken.

Ingredienser

Scale
  • spaghetti för 4 portioner
  • 2 citroner (skal från båda & 2 msk saft)
  • 100 g parmesanost
  • 2 dl crème fraiche (34%)
  • 50 g grovhackad rucola
  • ca 2,5 dl av pastavattnet
  • flingsalt
  • grovmalen svartpeppar

Instruktioner

Koka pastan al dente. Tvätta och finriv under tiden skalet av båda citronerna, pressa ur 2 msk citronsaft ur den ena citronen och lägg skal och saft i botten på en stor serveringsskål.

Riv parmesanosten grovt, grovhacka rucolan och lägg ner det också i skålen.

Häll av och skölj den färdigkokta pastan i ett durkslag, men spara minst 2,5 dl av pastavattnet i en kanna eller kopp vid sidan av.

Häll ner spaghettin i serveringsskålen. Rör sedan ner crème fraichen och späd rätten med pastavattnet, lite i taget. Rör om och blanda ordentligt, och krydda med med havssalt och peppar. Var inte rädd för att salta och peppra här! Vill du ha en krämigare konsistens, tveka inte att hälla i mer pastavatten.