Skriv ut

Crème brulée med smak av lakrits

creme-brulee-lakrits

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 4,25 av 4 recensioner

Loading...

Créme brulée med smak av lakrits kan vara bland det godaste som finns i dessertväg. Enkelt att förbereda är det också! Den här lämnar ingen besviken.

Ingredienser

Scale
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 4 msk strösocker
  • 2 rågade tsk lakritspulver
  • 4 äggulor
  • Ett par matskedar råsocker till den brända ytan

Instruktioner

Sätt ugnen på 150C. Koka upp en kanna vatten och häll det i en långpanna eller ugnsform, så mycket som krävs för att vattennivån når till hälften av formarna du tänkt använda, när de är nerställda i formen.

Värm upp vispgrädden ihop med strösockret och lakritspulvret. Ta av kastrullen från värmen precis när det börjar koka.

Vispa upp äggulorna i en bunke så att de blir lite fluffiga, och häll ner gräddblandningen i bunken med äggen samtidigt som du fortsätter att vispa.

Fyll formarna och ställ ner dem i vattenbadet. Låt det stå i mitten av ugnen i ca 25-30 min.

Låt formarna svalna något efter att du tagit ut dem, och ställ sedan in dem i kylen. Låt dem gärna stå över en natt, men har du bråttom så räcker ca 3 timmar.

Precis före servering, täck formarnas yta med råsocker och bränn av med brännare för att få den karamelliserade ytan.