Dan Dan nudlar, eller dan dan noodles, är en lättlagad asiatisk maträtt med jättegod färs, såsiga nudlar i buljong och frisk mynta på toppen!
Sås:
Buljong:
———-
Risnudlar till 4 portioner (Koka 6 portioner om du använder Santa Marias)
1 kruka mynta
1 dl saltrostade jordnötter
Hetta upp sesamoljan i en stekpanna, och riv/pressa ner vitlöken. Hacka chilin och låt den få fräsa med. Tillsätt fläskfärsen och bryn den.
Skär salladslöken i strimlor och låt hälften av dem få fräsa med i stekpannan. Spara den andra hälften (de grönaste bitarna) till garnering.
Lägg alla ingredienserna till såsen i en mixer och mixa samman till en slät sås. Spara undan 1 dl av såsen, och rör ner resten i stekpannan. Låt småfräsa på svag värme medan du kokar nudlar och buljong.
Till buljongen – koka upp vatten och buljongtärning, sänk värmen så att buljongen endast sjuder och tillsätt 1 dl av såsen. Rör ner spenaten, och håll varmt.
Koka nudlarna enligt paketets anvisningar. Strimla under tiden bladen från myntan, och hacka jordnötterna grovt.
Vid servering – lägg några matskedar buljong i botten på varje djup tallrik. Tillsätt nudlar, och vänd runt dem i buljongen. Nudlarna ska inte bada i buljong, men ha ca 1-2 msk tillgodo i botten på tallriken. Lägg på färsröra, strö över salladslök, mynta och jordnötter.
Hitta det online: https://baraenkakatill.se/dan-dan-nudlar/