Skriv ut

Dan Dan nudlar

Dan Dan nudlar

5 from 1 reviews

Dan Dan nudlar med umamirik färs, såsiga nudlar i buljong och frisk mynta är så gott att det kommer att bli din nya favoriträtt!

Ingredienser

Scale
  • 2 msk sesamolja
  • 4 vitlöksklyftor
  • 0,5-1 röd chili
  • 500 g fläskfärs
  • 1 pkt salladslök á 125 g

Sås:

  • 1 dl japansk soja
  • 0,5 dl kinesisk soja
  • 0,75 dl hoisinsås
  • 1 msk risvinäger (kan uteslutas)
  • 1,5 msk flytande honung
  • 3 rågade msk jordnötssmör

Buljong:

  • 5 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 dl av såsen ovan
  • 1 pkt babyspenat á ca  65 g

———-

Risnudlar till 4 portioner (Koka 6 portioner om du använder Santa Marias)

1 kruka mynta

1 dl saltrostade jordnötter

Instruktioner

Hetta upp sesamoljan i en stekpanna, och riv/pressa ner vitlöken. Hacka chilin och låt den få fräsa med. Tillsätt fläskfärsen och bryn den.

Skär salladslöken i strimlor och låt hälften av dem få fräsa med i stekpannan. Spara den andra hälften (de grönaste bitarna) till garnering.

Lägg alla ingredienserna till såsen i en mixer och mixa samman till en slät sås. Spara undan 1 dl av såsen, och rör ner resten i stekpannan. Låt småfräsa på svag värme medan du kokar nudlar och buljong.

Till buljongen – koka upp vatten och buljongtärning, sänk värmen så att buljongen endast sjuder och tillsätt 1 dl av såsen. Rör ner spenaten, och håll varmt.

Koka nudlarna enligt paketets anvisningar. Strimla under tiden bladen från myntan, och hacka jordnötterna grovt.

Vid servering – lägg några matskedar buljong i botten på varje djup tallrik. Tillsätt nudlar, och vänd runt dem i buljongen. Nudlarna ska inte bada i buljong, men ha ca 1-2 msk tillgodo i botten på tallriken. Lägg på färsröra, strö över salladslök, mynta och jordnötter.