Skriv ut

Den allra godaste rabarberpajen

Rabarberpaj

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 4,54 av 13 recensioner

Loading...

Den allra godaste rabarberpajen gör du med kanel! Denna ljuvliga smulpaj serveras helst med vaniljsås eller vaniljglass.

Scale

Ingredienser

Smuldeg:

Fyllning:

Instruktioner

Sätt ugnen på 225C.

Blanda ihop smuldegen och ställ den kallt medan du skalar rabarbern och hackar den i bitar.

Lägg rabarberbitarna i en bunke, och häll på så mycket socker som behövs, beroende på hur syrlig rabarbern är. Ca 1 dl är ett bra riktmärke. Tillsätt vaniljsockret. Hysta sedan runt rabarbern i sockret, eller rör noga med en sked, så att rabarberbitarna får socker på sig runt om, på alla håll och kanter. Häll ner i smord form.

Pudra sedan över rejält med kanel, och strö över smuldegen.

Grädda i mitten av ugnen på 225C i ca 20 min. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.