Dulce de leche-glass kan mycket väl vara världens godaste glass. Lättgjord är den också, bara att vispa ihop och frysa in!
Separera äggen och lägg 4 äggulor i en bunke. Spara 2 äggvitor och lägg i en annan bunke.
Vispa de 4 äggulorna ihop med muscovadosockret tills det blir lite ljusare och fluffigt.
Vispa sedan ner allt innehåll ur konservburken med dulce de leche. Vispa så att det blandar sig, och vispa sedan ner flingsaltet.
Vispa grädden för sig i en bunke.
Vispa de två äggvitorna för sig i en annan bunke till ett fast skum. Det går fort att göra för hand med en vanlig handvisp, så slipper man diska elvispens delar.
Häll sedan ner den vispade grädden i äggsmeten och vispa ett par sekunder med elvispen så att allting blandas, och vänd sedan ner äggvitorna och rör försiktigt runt med en stor slev så att du får en någorlunda jämn smet.
Ställ i frysen i minst 4-5 timmar, gärna över en natt.
Hitta det online: https://baraenkakatill.se/dulce-de-leche-glass/