Skriv ut

Dulce de leche-glass

Dulce de leche glass

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 4,00 av 8 recensioner

Loading...

Dulce de leche-glass kan mycket väl vara världens godaste glass. Lättgjord är den också, bara att vispa ihop och frysa in!

Scale

Ingredienser

Instruktioner

Separera äggen och lägg 4 äggulor i en bunke. Spara 2 äggvitor och lägg i en annan bunke.

Vispa de 4 äggulorna ihop med muscovadosockret tills det blir lite ljusare och fluffigt.

Vispa sedan ner allt innehåll ur konservburken med karamelliserad mjölk. Vispa så att det blandar sig.

Vispa grädden för sig i en bunke.

Vispa de två äggvitorna för sig i en annan bunke till ett fast skum.

Häll sedan ner den vispade grädden i äggsmeten och vispa ett par sekunder med elvispen så att allting blandas, och vänd sedan ner äggvitorna och rör försiktigt runt så att du får en någorlunda jämn smet.

Ställ i frysen i minst 4-5 timmar, gärna över en natt.