Skriv ut

Dulce de leche-pannacotta med karamelliserade pecannötter

Dulce de leche-pannacotta med karamelliserade pecannötter

5 from 1 reviews

En skamlöst god dulce de leche-pannacotta som du svänger ihop på några minuter. Toppingen med pecannötter som karamelliserats i både socker och salt sätter spiken i kistan på denna kioskvältardessert.

Ingredienser

Scale

Dulce de leche-pannacotta:

  • 1 burk karamelliserad mjölk
  • 5 dl grädde
  • 3 gelatinblad

Karamelliserade pecannötter som topping:

  • 100 g pecannötter
  • 0,75 dl råsocker
  • 0,25 dl vatten
  • 1 rågad tsk flingsalt

Instruktioner

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten och låt dem ligga i minst 5 min.

Värm upp grädden i en kastrull på spisen, och ta den från värmen precis när den börjat koka.

Rör ner den karamelliserade mjölken, och rör om med en vanlig handvisp tills den har löst sig.

Rör ner gelatinbladen, och häll sedan upp i portionsformar som du ställer i kylen i minst 6 timmar, allra helst över en natt.

Precis före servering, toppa med karamelliserade pecannötter. Nötterna kan förberedas innan och förvaras i lufttät burk.

Till nötterna: hacka nötterna grovt, och rosta dem i en torr stekpanna ett par minuter, tills de mjuknat lite och det börjar lukta gott om dem.

Häll över dem på en tallrik, och mät upp råsocker, vatten och flingsalt i stekpannan. Rör om, koka upp under någon minut och låt det karamelliseras. Det bubblande sockret är klart när det blir bärnstensfärgat.

Ta pannan av värmen, rör ner pecannötterna och blanda snabbt. Häll sedan över på bakplåtspapper och låt stelna.

Hacka nötmassan grovt, och toppa pannacottan med de finfina nötterna.