Skriv ut

Dumlesnittar

Dumlesnittar

5 from 2 reviews

Sega, supergoda Dumlesnittar som är helt beroendeframkallande. Extra goda med lite flingsalt på toppen, och perfekta att ha i frysen!

Ingredienser

Scale
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1,5 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk Maizena
  • 15 st Dumlekolor
  • 0,5 tsk flingsalt att sprinkla ovanpå efteråt

Instruktioner

Sätt ugnen på 175C.

Vispa smöret i en bunke med elvisp ihop med socker, vaniljsocker och sirap.

Släpp ner mjöl, bakpulver och maizena i bunken, och rör runt bakpulvret och maizenan i mjölet med en tesked så det blandas.

Knåda samman degen med händerna, och stjälp sedan ut den på ett bakbord och dela den i två lika stora delar.

Rulla varje del till en rund längd, ungefär lika lång som en bakplåt. Lägg ett bakplåtspapper på en bakplåt, och lägg de två längderna på plåten. Gör en liten skåra i rullarna med fingret, en skåra som går längs med hela längderna så att längderna ser ut lite som två avlånga båtar. (Fast skåran behöver inte vara så värst djup, faktiskt.)

Ta av pappret på dumlekolorna och dela dem på mitten. Ställ varje del med snittytan nedåt i de skårade degrullarna. Placera ut dem så att du får plats med alla på ett jämnt sätt.

Grädda i mitten av ugnen i 20 min. Någon minut efter att du tagit ut dem – sprinkla lite flingsalt över dem, och skär dem i snittar.