Skriv ut

Festlåda á la Kurt

Festlåda-á-la-Kurt

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 5,00 av 3 recensioner

Loading...

70-talsklassikern Festlåda á la Kurt är en jättegod allt-i-ett-rätt där kokt ris, fläskfilé, svampstuvning och ost ryms i en och samma gratängform.

Scale

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225C.

Koka riset färdigt i 4 dl vatten och en hönsbuljongtärning, lägg det sedan i botten på en smord, ugnsfast form.

Skiva och bryn löken, och lägg den över riset.

Putsa och skiva fläskfilén, salta och peppra och bryn den i smör eller olja. Fördelar skivorna i formen över riset och löken.

Skiva och stek all svamp, lägg åt sidan.

Gör en redning direkt i stekpannan på en stor klick smör, ett par msk mjöl och en skvätt mjölk, och späd på med mer mjölk när det börjat tjockna.

Rör ner svampen, häll i det mesta av osten, och bre den krämiga blandningen överst i formen. Toppa med lite riven ost, och gratinera sedan i mitten av ugnen på 225C i ca 20 min, tills gratängen har fått fin färg. Servera med sallad.