Skriv ut

Färska vietnamesiska vårrullar

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 5,00 av 2 recensioner

Loading...

Färska, vietnamesiska vårrullar med magiskt goda dipsåser som gör halva maträtten. En fräsch (och vegansk) bjudrätt som imponerar!

Scale

Ingredienser

Dipsås med soja:

Dipsås med jordnötter:

Instruktioner

Börja med att göra dipsåserna och låt dem stå i rumstemperatur medan du förbereder vårrullarna. Till sojasåsen rörs alla ingredienserna samman i en skål, och till jordnötssåsen är det enklast att köra alla ingredienserna tillsammans i en mixer för att få den helt slät.

Till vårrullarna: Skölj och strimla morötter och gurka i tunna, fina strimlor. Skär bort den vattniga mittendelen på gurkan om så önskas.

Skölj och strimla salladslöken, skär ner till den vita delen börjar.

Skala och skär avokadon i mindre bitar.

Plocka bladen av myntan och koriandern, men spara några blad till garnering. Lägg fram böngroddarna, och se till att du har alla ingredienser du förberett lätt tillgängligt.

Koka glasnudlarna enligt paketets anvisningar, klipp dem i mindre bitar och lägg i en skål.

Fukta en kökshandduk och lägg på diskbänken. Fyll en stekpanna med uppkokt, något avsvalnat vatten och doppa de runda rispappren däri i cirka 15 sekunder, enligt paketets anvisningar.

Lägg över rispappret på den fuktiga handduken och lägg önskad mängd fyllning på pappret, lite närmre dig än på mitten av pappret. Rulla ett varv, vik in ändbitarna, och rulla ihop vårrullen. Lägg över på serveringsfat.

Servera risnudlarna direkt efter de är klara, ihop med de två dipsåserna.