Skriv ut

Fredagspasta

Fredagspasta-1

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 4,04 av 24 recensioner

Loading...

Fredagspasta med tomatpesto och buffelmozzarella är gudomligt. Det här åt jag varje fredag i över ett års tid.

Ingredienser

Scale
  • 1 vitlöksklyfta
  • ca 1 näve mandlar
  • 8 cocktailtomater
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 dl riven parmesanost
  • 0,5 dl olivolja
  • grovmalen svartpeppar
  • flingsalt

———-

  • spaghetti för två (gärna en lite lyxigare sort)
  • 1 pkt (125 g) buffelmozzarella

Instruktioner

Börja med att sätta igång pastavattnet och gör peston under tiden spaghettin kokar. Ta också fram buffelmozzarellan ur kylskåpet så att den inte är alldeles för kall när det är dags för servering.

Finhacka vitlök, mandlar, cocktailtomater och basilikablad.

Riv parmesanosten ganska grovt.

Lägg alltihop i en skål och blanda ner olivolja. Det här är ingen pesto som ska mixas slät, utan den ska bara röras ihop med sked. Krydda med salt och peppar, och smaka av för att se om du eventuellt behöver mer av någon ingrediens.

När spaghettin har kokat klart, lägg upp den i tallrikar och skeda över peston. Toppa med buffelmozzarellan delad i bitar, och ringla lite extra olivolja över varje portion precis före servering. Ta ett extra varv med pepparkvarnen över maträtten, strö på lite flingsalt, garnera med en basilikakvist och känn dig nöjd med dig själv.