Skriv ut

Knaprigt och smakrikt fröknäcke

fröknäcke

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Lättlagat fröknäcke som uppskattas av både stora och små! Knaprigt med härlig sälta, och gott till ost och marmelad.

Ingredienser

Scale
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl solroskärnor
  • 0,5 dl linfrön
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 2 dl majsmjöl (inte Maizena, utan majsmjöl)
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2 dl kokande vatten

———-

  • lite flingsalt till garnering

Instruktioner

Sätt ugnen på 150C.

Rör samman alla ingredienser i en bunke (utom flingsaltet) och häll i vattnet sist.

Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och strö lite flingsalt över den. Grädda i mitten av ugnen i ca en timme.

Låt gärna knäckebrödet få stå kvar en timme på eftervärmen efter att du stängt av ugnen, och bryt sedan knäcket i bitar. Förvara i lufttät burk.