Skriv ut

Frukostpannacotta med vaniljstång och kanelstekta äpplen

Frukostpannacotta-äpple

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 5,00 av 1 recensioner

Loading...

Pannacotta till frukost? Javisst! Gör man den på turkisk yoghurt och serverar den med kanelstekta äpplen känns det helt legitimt.

Ingredienser

4 dl turkisk yoghurt
1 gelatinblad
1 vaniljstång
1 dl mjölk
2 msk råsocker
———-
1 äpple skuret i tärningar
lite kanel att pudra över
smör att steka i

Instruktioner

Lägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten. Häll turkisk yoghurt, mjölk och socker i en kastrull, och skrapa ur fröna ur en vaniljstång och blanda med yoghurtröran. Värm den sakta på medelvärme, och ta den från värmen precis innan du skulle gissa på att den tänkt börja koka. Rör ner gelatinbladet, och häll sedan upp pannacottan i portionsformar. Låt stå minst 4 timmar i kylen, gärna över en natt. När det är dags för servering, skär ett äpple i tärningar och stek tillsammans med en liten klick smör och pudrad kanel. Stek på medelvärme i 5-10 min, tills äpplena mjuknat lite men ändå har kvar sitt tuggmotstånd. Garnera varje pannacotta med stekta äppelbitar, och servera genast.