Skriv ut

Gin och tonic med basilika och gurka

Gin och tonic med basilika och gurka

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 3,75 av 8 recensioner

Loading...

Superfräsch gin och tonic med friska smaker från gurka och basilika. Kommer garanterat att bli sommarens GT-favorit!

Ingredienser

Scale
  • 1 dl sockerlag
  • 3 msk pressad citronsaft
  • 20 skivor gurka + 4 avlånga remsor gurka
  • 12 cl gin
  • ca 25 basilikablad + två kvistar till garnering
  • isbitar
  • ca 1,5 dl tonic water

Instruktioner

Börja med att koka upp en sockerlag och låt svalna. Sockerlagen kokas snabbt upp av lika delar socker och vatten i en liten kastrull. Koka upp 1 dl socker och 1 dl vatten. (Koka gärna mer och spara i kylen, sockerlag kan stå i ett par veckor.)

Mät upp 1 dl någorlunda avsvalnad sockerlag och häll i en shaker, och pressa 3 msk citronsaft som du häller ner i shakern.

Tvätta en gurka och hyvla fyra avlånga remsor gurka. Detta gör du enklast med en potatisskalare, tvärs över hela gurkan på längden. Rulla sedan ihop varje gurkremsa till en rulle och lägg två gurkremsor i varje glas.

Skiva sedan cirka 20 skivor gurka som du lägger ner i shakern. (Det gör inget att det fattas lite på gurkan efter hyvlandet.)

Plocka cirka 25 blad från en basilikaplanta och lägg ner i shakern, och lägg en lite större kvist med blad i varje glas som dekoration.

Häll ner 12 cl gin och muddla med en muddlare eller handtaget på en träslev, så att smakerna från gurkan och basilikan frigörs. 

Häll ner några isbitar i shakern, och stoppa samtidigt ner ett par isbitar i varje dricksglas. Skaka shakern, och sila sedan ner vätskan i de två glasen. 

Fyll upp varje glas med tonic water. Hur mycket tonic water du häller i beror på hur stark du vill ha drinken, själv tycker jag att ca 0,75 dl per drink är lagom.