Gin och tonic med grapefrukt, rosmarin och blodapelsin smakar fantastiskt fräscht, och blir magiskt gott med den saltade kanten på glaset!
Rosmarinsockerlag:
Rosmarinsalt till kanten:
Drink:
Börja med att koka upp socker och vatten ihop med en rosmarinkvist till sockerlag. Låt det koka på medelvärme i cirka två minuter, ta det sedan från värmen och låt sockerlagen få stå och dra under lock med rosmarinkvisten i. Har du gott om tid är det bra att göra det här redan på förmiddagen och låta sockerlagen få stå och dra ända fram till kvällen, har du bråttom får du nöja dig med en kvart.
Mortla flingsalt ihop med en rosmarinkvist till ett grönaktigt salt. Häll över på ett fat.
Dela och pressa saften ur grapefrukten och blodapelsinerna, häll ner i en shaker. Dela limen på mitten och dra ena halvan lite lätt över kanterna på glasen så att kanterna ”smörjs” lite. Vänd glasen med kanten nedåt och doppa runt i rosmarinsaltet tills du får en frostad kant. (Du kan också doppa glasens kanter i sockerlag innan du doppar dem i rosmarinsalt, det fäster bra det också.)
Pressa saften ur limen och häll ner i shakern, och tillsätt avsvalnad rosmarinsockerlag och gin. (Fram till hit är det möjligt att förbereda drinken och förvara shakern kallt.) Släpp ner några isbitar i shakern och skaka så allt blandas.
Lägg några isbitar i varje glas, och sila ner innehållet från shakern i de två glasen. Toppa varje glas med cirka 0,5 dl tonic water vardera. Garnera med en rosmarinkvist.
Hitta det online: https://baraenkakatill.se/gin-tonic-grapefrukt-rosmarin-blodapelsin/