Skriv ut

Glasstårta till påsk

Glasstårta till påsk

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 4,25 av 4 recensioner

Loading...

Vårfin glasstårta till påsk! Fräsch mangoglass med citrus på en mandelbotten, vackert garnerad med ätbara blommor och karamelliserade nötter. 

Scale

Ingredienser

Mandelbotten:

Mangoglass:

Karamelliserade pecannötter:

Instruktioner

Lägg fram mangopaketet så det får tina.

Mandelbotten: Sätt ugnen på 175C. Grovhacka mandeln, antingen för hand eller låt den gå ett par varv i en mixer. Lägg hacket i en bunke och rör runt det med socker, mjöl och bakpulver. 

Vispa äggvitorna för sig till ett fast skum, och rör sedan ner det i nötblandningen. Blanda försiktigt till en smet, och häll ner i en springform med avtagbara kanter, ca 22-24 cm i diameter. Kläm gärna fast ett bakplåtspapper i botten på springformen först. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 min, låt sedan svalna.

Mangoglass: Lägg de tinade mangobitarna i en mixer, och finriv skalet av en citron över mangon. Mixa tills mangon är en slät puré.

Vispa äggulorna fluffiga med sockret och vaniljsockret i en bunke, och vispa grädden för sig i en annan bunke.

Rör ner mangopurén i äggsmeten, och rör sedan ner den vispade grädden däri.

Häll glassmeten ovanpå mandelbotten, och ställ in i frysen i minst 5 timmar, gärna över en natt. 

Karamelliserade pecannötter: hacka nötterna grovt, och rosta dem i en torr stekpanna ett par minuter, tills de mjuknat lite och det börjar lukta gott om dem.

Häll över dem på en tallrik, och mät upp socker, vatten och flingsalt i stekpannan. Rör om, koka upp under någon minut och låt det karamelliseras. Det bubblande sockret är klart när det blir bärnstensfärgat.

Ta pannan av värmen, rör ner pecannötterna och blanda snabbt. Häll sedan över på bakplåtspapper och låt stelna.

Garnering: Bryt/grovhacka de karamelliserade pecannötterna i bitar och dekorera med dem och obesprutade penséer eller violer.