Skriv ut

Egen granola

Egen-granola

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Egen, hemgjord granola kan varieras i oändlighet, och har betydligt bättre innehåll än de motsvarigheter man köper i affären.

Ingredienser

Scale
  • 1 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • 1 msk kanel, mald
  • 1,5 dl hackade, blandade nötter
  • 0,75 dl pumpakärnor
  • 0,75 dl solroskärnor
  • 4 dl rågflingor
  • 7 dl havregryn
  • 1,5 dl vatten
  • 0,75 dl solrosolja
  • 0,5 dl lönnsirap
  • 1,5 dl russin

Instruktioner

Sätt ugnen på 175C.

Mortla kardemummakärnorna och lägg dem i en bunke ihop med kanelen.

Grovhacka och häll ner nötterna och tillsätt pumpakärnor, solroskärnor, rågflingor och havregryn.

Smörj en långpanna med olja (alternativt klä den med bakplåtspapper) och bre ut blandningen däri.

Blanda ihop vatten, solrosolja och lönnsirap, och ringla över grynen. Krama in vätskan med händerna. Det gör inget om det bildas klumpar, det ger bara extra crunch.

Sätt in formen i mitten av ugnen i 30 minuter. Rör om i granolan var tionde minut.

Blanda i russinen när müslin svalnat, och förvara i lufttät burk.