Skriv ut

Grillad fisk

Grillad fisk i foliepaket

Grillad fisk i foliepaket med somriga smaker av dill, citron, brynt smör och kapris. En fräsch middag med mycket smak!

Ingredienser

Scale
  • 1 fisk, ca 450-500 g (t ex regnbågslax, röding, abborre eller gös)
  • 0,5 citron
  • 1 knippe dill
  • 2 tsk kapris
  • flingsalt
  • 150 g brynt smör
    ————
  • potatis till servering

Instruktioner

Om du köper en färdigrensad fisk i matbutikens fiskdisk behöver du inte rensa den själv. (Fisken på bilden är en regnbågslax.) Fortsättningen av det här receptet grundar sig i att fisken är rensad och snittad.

Bryn smöret i en liten kastrull på hög medelvärme. Smöret är klart när en vitskummig yta har stigit, det har tystnat i fräsandet och luktar nötigt och gott. Häll över smöret i en kanna så att bryningsprocessen avtar och smöret inte riskerar att brännas vid.

Skär citronen i skivor och halvera skivorna.

Lägg fisken hel i ett stort foliepaket och fyll den färdigsnittade fisken med grovhackad dill, citron, kapris, salt och ca 5 msk brynt smör.

Kläm ihop foliepaketet (dock inte helt ihopklämt, röken ska fortfarande kunna hitta in och lämna lite smak) och grilla fiskpaketet under lock tills fisken är genomstekt. (Rekommenderad innertemperatur är ca 58-60 grader.)

Servera med potatis. Låt gärna resterande brynt smör få stå framme vid servering, så att man kan hälla på mer brynt smör på sin fiskportion.