Skriv ut

Grillad mozzarella med panering

panerade-grillade-mozzarellabollar

4 from 1 reviews

Gyllenbruna mozzarellabollar som tack vare sin dubbelpanering är krispiga på utsidan och mjuka och lätt smälta på insidan. Ät dem direkt från grillen innan de kallnar!

Ingredienser

Scale
  • Mjöl, en liten tallrik
  • 12 ägg
  • Panko-ströbröd, en liten tallrik
  • 1 pkt á 150-200 g små mozzarellabollar

Instruktioner

Strö ut mjöl på en liten tallrik. Vispa upp 1-2 ägg med en gaffel i en skål, och strö ut panko-ströbröd (ett ströbröd med grövre korn) på en tallrik. Doppa varje mozzarellaboll först i mjöl, sedan i ägg och sist i panko. Låt bollarna vila någon minut, och doppa dem sedan i ägget igen, och en gång till i panko. Grilla tills de fått en fin yta och är mjuka inuti.