Grillat

Grillad mozzarella med panering

Grillad mozzarella paneradVi är väldigt inne på att panera och grilla ost just nu. Ost är ju rent generellt en stämningsförhöjare här i livet, och är den grillad och panerad sätter den piff på vilken grilltallrik som helst. För ett par veckor sedan grillade vi panerad getost, och den här helgen har vi grillat mozzarella. Vi köper sådana där små mozzarellabollar på påse, vänder dem i mjöl, ägg och ströbröd, och grillar tills de blivit gyllenbruna och krispiga på ytan och börjat smälta och bli mjuka på insidan. Prova nästa gång ni grillar! Det är ett prima tillbehör om man vill variera sig lite från champinjoner och sparris.

Skriv ut

Grillad mozzarella med panering

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Gyllenbruna mozzarellabollar som tack vare sin dubbelpanering är krispiga på utsidan och mjuka och lätt smälta på insidan. Ät dem direkt från grillen innan de kallnar!

  • Total tid: 10 min + grilltid
  • Antal portioner: 4 (som tillbehör) 1x

Ingredienser

Scale
  • Mjöl, en liten tallrik
  • 12 ägg
  • Panko-ströbröd, en liten tallrik
  • 1 pkt á 150-200 g små mozzarellabollar

Instruktioner

Strö ut mjöl på en liten tallrik. Vispa upp 1-2 ägg med en gaffel i en skål, och strö ut panko-ströbröd (ett ströbröd med grövre korn) på en tallrik. Doppa varje mozzarellaboll först i mjöl, sedan i ägg och sist i panko. Låt bollarna vila någon minut, och doppa dem sedan i ägget igen, och en gång till i panko. Grilla tills de fått en fin yta och är mjuka inuti.

17 juni, 2018

2 kommentarer

    1. Vi har gjort det, men ett par gled ner mellan gallret. Det går, men det är nog faktiskt ännu lättare om man har en stekpanna på grillen som klarar av att ställas därpå.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration