Skriv ut

Grillad oxfilé med jordgubbar och citronparmesan

Grillad-oxfilé-jordgubbar

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 5,00 av 3 recensioner

Loading...

Helgrillad oxfilé på salladsbädd med jordgubbar, friterad kapris och citronparmesansås. Sommarens givna bjudrätt när du vill imponera på grillmiddagen!

Scale

Ingredienser

Citronparmesansås:

Instruktioner

Riv parmesanosten till citronparmesansåsen, finriv skalet av en citron och kör ost och citronskal med crème fraiche i en mixer till en slät sås. Smaka av med salt och peppar.

Fritera kaprisen genom att värma upp matolja i en liten kastrull, det ska bara vara ca 1 cm olja på botten av kastrullen. Oljan blir varm fort, så passa noga. Häll bort vattnet från kaprisen och häll ner kaprisen i den varma oljan. Det kommer att fräsa till och stänka i början, så stå inte för nära. Håll gärna kastrullens lock en bit ovanför kastrullen de första sekunderna som skydd. Kaprisen är klar efter ca 1-2 minuter, när färgen börjat mattas av och den känns krispig. Häll snabbt över på hushållspapper.

Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de fått fin färg, häll sedan över i en liten skål.

Grilla oxfilén under lock (använd gärna stektermometer, ett riktmärke för medium rare är en innertemperatur på 57C) och låt den därefter vila i aluminiumfolie i ca 10-15 min innan du skär upp den, så att köttsafterna sätter sig.

Skölj salladen och rensa jordgubbarna och lägg upp på ett stort serveringsfat. Skär oxfilén i bitar, lägg på salladsbädden och salta och peppra. Strö över den friterade kaprisen. Ringla över lite balsamico på salladen, och servera med citronparmesansåsen.