Rabarber som marinerats i farinsocker och kanel och sedan grillats smakar fantastiskt ihop med hemgjord kardemummaglass!
250 g rabarber
Marinad:
Kardemummaglass:
Kardemummaglass: Mät upp 0,5 dl mjölk i en liten kastrull. Mortla kardemummakärnorna så noga du kan, och tillsätt dem och vaniljpulver i kastrullen. Hetta upp vätskan under omrörning så att smakerna frigörs, och ta sedan kastrullen av värmen. Vätskan behöver inte koka.
Vispa grädden för sig i en bunke.
Vispa äggulor och socker fluffigt för sig i en annan bunke. Rör ner den kryddiga mjölken under vispning och vispa tills smeten är tjock, någon minut till.
Rör ner grädden i äggsmeten, blanda noga med slev och häll över i en frysbar form. Frys glassen i minst 5 timmar före servering, gärna över en natt.
Grillad rabarber: Rör samman marinaden i en liten skål med en sked, och häll sedan ut den på ett fat.
Skala rabarbern och skär den i bitar, ca 10 cm långa. Beräkna ca 4 bitar per portion. Rulla bitarna i marinaden på fatet. (Om man inte skalar rabarbern fastnar inte marinaden.)
Grilla i 5-10 min beroende på värme, och servera till kardemummaglass.
Hitta det online: https://baraenkakatill.se/grillad-rabarber-kardemummaglass/