Skriv ut

Grillad, marinerad rabarber med kardemummaglass

Grillad, marinerad rabarber med kardemummaglass

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Rabarber som marinerats i farinsocker och kanel och sedan grillats smakar fantastiskt ihop med hemgjord kardemummaglass!

Ingredienser

Scale

250 g rabarber

Marinad:

  • 0,75 dl brunt farinsocker
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk vatten

 

Kardemummaglass:

  • 0,5 dl mjölk
  • 0,5 msk hela kardemummakärnor
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • 1,25 dl socker

Instruktioner

Kardemummaglass: Mät upp 0,5 dl mjölk i en liten kastrull. Mortla kardemummakärnorna så noga du kan, och tillsätt dem och vaniljpulver i kastrullen. Hetta upp vätskan under omrörning så att smakerna frigörs, och ta sedan kastrullen av värmen. Vätskan behöver inte koka.

Vispa grädden för sig i en bunke.

Vispa äggulor och socker fluffigt för sig i en annan bunke. Rör ner den kryddiga mjölken under vispning och vispa tills smeten är tjock, någon minut till.

Rör ner grädden i äggsmeten, blanda noga med slev och häll över i en frysbar form. Frys glassen i minst 5 timmar före servering, gärna över en natt.

 

Grillad rabarber: Rör samman marinaden i en liten skål med en sked, och häll sedan ut den på ett fat.

Skala rabarbern och skär den i bitar, ca 10 cm långa. Beräkna ca 4 bitar per portion. Rulla bitarna i marinaden på fatet. (Om man inte skalar rabarbern fastnar inte marinaden.)

Grilla i 5-10 min beroende på värme, och servera till kardemummaglass.