Skriv ut

Grillad, marinerad rabarber med kardemummaglass

Grillad, marinerad rabarber med kardemummaglass

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 4,67 av 3 recensioner

Loading...

Rabarber som marinerats i farinsocker och kanel och sedan grillats smakar fantastiskt ihop med hemgjord kardemummaglass!

Scale

Ingredienser

250 g rabarber

Marinad:

 

Kardemummaglass:

Instruktioner

Kardemummaglass: Mät upp 0,5 dl mjölk i en liten kastrull. Mortla kardemummakärnorna så noga du kan, och tillsätt dem och vaniljpulver i kastrullen. Hetta upp vätskan under omrörning så att smakerna frigörs, och ta sedan kastrullen av värmen. Vätskan behöver inte koka.

Vispa grädden för sig i en bunke.

Vispa äggulor och socker fluffigt för sig i en annan bunke. Rör ner den kryddiga mjölken under vispning och vispa tills smeten är tjock, någon minut till.

Rör ner grädden i äggsmeten, blanda noga med slev och häll över i en frysbar form. Frys glassen i minst 5 timmar före servering, gärna över en natt.

 

Grillad rabarber: Rör samman marinaden i en liten skål med en sked, och häll sedan ut den på ett fat.

Skala rabarbern och skär den i bitar, ca 10 cm långa. Beräkna ca 4 bitar per portion. Rulla bitarna i marinaden på fatet. (Om man inte skalar rabarbern fastnar inte marinaden.)

Grilla i 5-10 min beroende på värme, och servera till kardemummaglass.