Skriv ut

Grillade majskolvar med parmesansmör

Grillade majskolvar med parmesansmör

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 5,00 av 2 recensioner

Loading...

De här majskolvarna med blasten kvar är lika vackra som de är goda, här i mexikansk tappning.

Scale

Ingredienser

Parmesansmör:

Instruktioner

Lägg de oskalade majskolvarna helt i blöt i minst 30 min.

Ta sedan upp dem och grilla dem i ca 10-15 min på indirekt värme vid sidan av kolen, fortfarande oskalade. Detta är likvärdigt med att förkoka majsen.

Dra sedan bak blasten, och grilla majskolvarna i ca 5-10 min ovanför kolen tills de får fin färg. Försök hålla blasten utanför grillen när du gör det.

Till parmesansmöret börjar du med att mäta upp smör i en bunke. Riv ner skalet från limen direkt i bunken och pressa ner saften.

Finriv parmesanosten, och tillsätt även den. (Men spara gärna en extra näve till garnering.)

Vispa med elvisp tills det blir krämigt. Smaka av med lite chilipulver, peppar och salt.

Bre på rikligt med parmesansmör på majsen vid servering, och garnera med lite riven parmesanost.