Skriv ut

Grillade majskolvar med parmesansmör

Grillad-majs-parmesansmör

De här majskolvarna med blasten kvar är lika vackra som de är goda, här i mexikansk tappning.

Ingredienser

Scale
  • 4 st majskolvar

Parmesansmör:

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 lime – rivet skal + 1 msk pressad saft
  • 75 g parmesanost + extra till garnering
  • Chilipulver efter smak
  • Peppar
  • Salt

Instruktioner

Lägg de oskalade majskolvarna helt i blöt i minst 30 min.

Ta sedan upp dem och grilla dem i ca 10-15 min på indirekt värme vid sidan av kolen, fortfarande oskalade. Detta är likvärdigt med att förkoka majsen.

Dra sedan bak blasten, och grilla majskolvarna i ca 5-10 min ovanför kolen tills de får fin färg. Försök hålla blasten utanför grillen när du gör det.

Till parmesansmöret börjar du med att mäta upp smör i en bunke. Riv ner skalet från limen direkt i bunken och pressa ner saften.

Finriv parmesanosten, och tillsätt även den. (Men spara gärna en extra näve till garnering.)

Vispa med elvisp tills det blir krämigt. Smaka av med lite chilipulver, peppar och salt.

Bre på rikligt med parmesansmör på majsen vid servering, och garnera med lite riven parmesanost.