Skriv ut

Gryta med halloumi och chorizo

Gryta-halloumi-chorizo

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 3 reviews

Enkel chorizo- och halloumigryta som inte kräver några tillbehör utöver en liten sallad. Och kanske en skiva surdegsbröd, för att det är gott.

Ingredienser

Scale
  • 1 lök
  • 1 grön eller röd paprika
  • 2 pkt krossade tomater, totalt ca 1000 g
  • 1 kruka färsk timjan
  • 1 pkt chorizokorv, ca 300 g
  • 1 pkt Halloumi, ca 200 g
  • Ca 1 msk olivolja

Sallad & ev. bröd till servering

Instruktioner

Hacka lök och paprika och fräs ett par minuter i en stekpanna med höga kanter.

Tillsätt krossade tomater och hackad timjan, låt koka upp medan du skär chorizon i små tärningar. (Ifall du köper den sortens chorizo som är rå bör du steka den innan du tillsätter den i tomatröran.) Koka samman allting på svag värme i ca 10 min, rör om då och då.

Skiva under tiden halloumiosten och stek vid sidan av.

Lägg på halloumiskivorna på tomatröran vid servering och ringa lite olivolja över alltihop. Servera med bröd och sallad.