Grytor Vardag

Gryta med halloumi och chorizo

Gryta halloumi chorizoJag älskar maträtter där man inte behöver så mycket tillbehör, och där det mesta blir klart i en och samma form eller panna. Det här receptet på chorizogryta med halloumi är nästan ett sådant. Man får daska fram en stekpanna till för att steka halloumin så den är varm någorlunda samtidigt som grytan är klar, men i övrigt är det en himla smidig maträtt. Bara att steka på lite grönsaker och chorizo, fylla upp med krossade tomater och servera med nystekt halloumi ovanpå. Har man den sortens stekpanna som går att ställa in i ugnen kan man även köra in hela pannan i ugnen den sista stunden, men det är inte nödvändigt. Min stekpanna skulle dö om jag gjorde så mot den.

Chorizogryta med halloumi har inget behov av att serveras med ris eller pasta, den klarar sig bra själv. Men en trevlig liten sallad säger den inte nej till. (Precis som jag själv i matkön på Ikea när jag får syn på chokladmoussen för åtta kronor.) Vill man äta chokladmousse till efterrätt efter att ha ätit den här halloumigrytan säger jag ingenting om det. Chokladmousse är gott. Men nu är det ju chorizo och halloumi som det handlar om här, och möjligtvis lite sallad. Och vad du ska äta till middag i veckan som kommer. Kanske blir det halloumigryta?

Och när vi ändå är igång och om du gillar halloumi – ni har väl testat min (okej då, Olofs) halloumi stroganoff? Också en prima vardagsrätt.

Skriv ut

Gryta med halloumi och chorizo

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 3 reviews

Enkel chorizo- och halloumigryta som inte kräver några tillbehör utöver en liten sallad. Och kanske en skiva surdegsbröd, för att det är gott.

  • Total tid: 30 min
  • Antal portioner: 4 1x

Ingredienser

Scale
  • 1 lök
  • 1 grön eller röd paprika
  • 2 pkt krossade tomater, totalt ca 1000 g
  • 1 kruka färsk timjan
  • 1 pkt chorizokorv, ca 300 g
  • 1 pkt Halloumi, ca 200 g
  • Ca 1 msk olivolja

Sallad & ev. bröd till servering

Instruktioner

Hacka lök och paprika och fräs ett par minuter i en stekpanna med höga kanter.

Tillsätt krossade tomater och hackad timjan, låt koka upp medan du skär chorizon i små tärningar. (Ifall du köper den sortens chorizo som är rå bör du steka den innan du tillsätter den i tomatröran.) Koka samman allting på svag värme i ca 10 min, rör om då och då.

Skiva under tiden halloumiosten och stek vid sidan av.

Lägg på halloumiskivorna på tomatröran vid servering och ringa lite olivolja över alltihop. Servera med bröd och sallad.

15 mars, 2019

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration