Reportage

Mitt reportage i senaste Lantliv

Lantliv tidningFörra helgen var syrran och barnens kusiner på besök, vi åt ostfondue allihopa (eller typ, folk under fem åt korv), och jag hade alla intentioner i världen att dokumentera både ostfondue och umgänge på bild. Men det finns ju något positivt också i att leva i nuet och inte uppleva allting genom en kameralins, så jag tar mig en kaka till och gillar läget. Det var roligt att träffa syrran igen, vi hade inte lyckats få till en träff sedan i julas. Hon underhöll med härliga anekdoter om när hon köpte sina allra första vinterdäck på bilskroten för en femtiolapp och en Sveciaost.

BallyMen inget av det har ju med tidningen Lantliv att göra, och inte med Bally heller, men det var de bilder som fastnade i kameran efter en härlig helg.

semlaVi åt semlor från det lokala bageriet, och jag bläddrade i tidningen Lantliv och gladdes åt att se mitt reportage däri som jag både skrivit och fotat själv.

Lantliv Lindström KalmarJag har gjort reportaget hemma hos Olofs kollegor Jonas och Linda Lindström som bor på Ängö i Kalmar i ett jättefint hus som en gång i tiden inrymde både en speceriaffär och en mjölkbutik.

Linda Lindström Lantliv Fina Linda, vad still hon fick stå när jag skulle fota den här bilden. Det var dagen före första advent och decembermörkret lurade utanför rutorna. Rörde hon sig det minsta blev bilden suddig.

Jonas Lindström Den här bilden på Jonas däremot fotade jag i våras, därav vitsipporna på bordet.

Vardagsrum på Ängö i KalmarDen här bilden är min favoritbild från huset, med ljuset som flödar in över det såpskurade trägolvet.

Men hur kommer det sig att jag börjat göra inredningsreportage då? För jag har faktiskt gjort flera stycken, det är bara det att de inte har hamnat här på bloggen eftersom den mest handlar om mat. Det började ju med att jag skrev matreportage, och sedan gjorde ett reportage om ett café och dess ägarinna. Hon visade sig bo väldigt fint, och det blev bilder även inifrån hennes bostadshus som blev mycket uppskattade. Nästa gång fanns det önskemål om mer hemma-hos, och gången därpå om ännu mera inredning.

Och jag gillar inredning, egentligen lika mycket som jag gillar mat. Innan vi fick barnen bläddrade jag ofta i inredningstidningar och gick runt och piffade hemma, men som många med småbarn i huset kan intyga så kan det vara något av en utmaning att ägna sig åt inredning som hobby när två små ångvältar gör high-five med blomvaserna.

Men i senaste numret av Lantliv som sagt så finns det här reportaget. Jag lovar att säga till nästa gång jag har något ute i tidningshyllorna! Nu ska jag äta en macka med Sveciaost.

5 mars, 2019

4 kommentarer

  1. Att min syster har hamnat i ”fintidningen” ❤ jag är en flitig läsare .. samt att jag efter att ha läst en bit in i reportaget kom på att det var era vänner men såg inte att det var du som hade gjort ord och bild. Kan vår 80 tals bostadsrätt månne platsa ? Hm tror inte det😉. Kram Camilla

    1. Håhåhå! Ja, du träffade ju Jonas och Linda på bröllopet, de var med och tog bilderna när vi gifte oss. De har det verkligen jättefint hemma.
      Haha, 80-talsbostadsrätter är ju coola! Ungefär som 70-talshus, som vi bor i. Men de är alldeles för sällan de får synas i reportage, fastän det är väldigt många som bor just så. 🙂 Stor kram, hoppas vi ses snart!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration