Kladdkaka med Bounty
Alltså har ni testat Bountykladdkaka? Så himla gott! Jag älskar både kladdkaka och Bounty, och tillsammans är det ju helt fantastiskt.
Den här kladdkakan behöver man inte servera grädde till, för Bountytäcket på kladdkakan ersätter behovet av den. Mjölkchokladganachen högst upp på bountytäcket är pricken över i.
Min bit på bilden har vält, men mjölkchokladen är alltså överst på kakan, som på bilden här ovanför. Man kan strö lite kokos högst upp på mjölkchokladen sen, så blir det extra piffigt. Den här bountykladdkakan fikar vi på i helgen, men vi börjar bli lite mätta, för den är ganska mäktig. Men för att citera mig själv när jag var fem år och ätit alldeles för många pannkakor: ”Jag mår lite illa. Men det var det värt!”
Det här receptet kan jag inte ta någon cred för själv, för jag har lånat det av jätteduktiga Frida med bloggen Fridas bakblogg, eller Baka med Frida som hon är mer känd som på Instagram. Hon bor inte på Öland som jag, utan på Gotland, och bakar ljuvliga saker som hon lägger ut på sin blogg, instagram och i sin Youtube-kanal. Hennes originalrecept på Bountykladdkakan finns på hennes blogg, men för bekvämlighetens skull kommer det även nedan.
Är du mer sugen på en vanlig, hederlig kladdkaka? Här hittar du mitt recept på klassisk, kladdig kladdkaka.
Skriv utKladdkaka med Bounty
Kladdkaka med ett Bountytäcke som heter duga! Den här Bountykladdkakan bara måste ni prova, den är ett måste för alla som gillar kombinationen choklad och kokos. Och det gör man ju.
- Total tid: 20 min + kylning i omgångar
- Antal portioner: 10 1x
Ingredienser
- 125 g smör
- 3 ägg
- 2 dl strösocker
- 2,5 dl vetemjöl
- 0,5 dl kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 nypa salt
Bountytäcke:
- 1 burk sötad, kondenserad mjölk (á 397 g)
- 200 g kokosflingor
- 2 tsk vaniljsocker
Chokladtäcke:
- 100 g mjölkchokad
- 0,5 dl vispgrädde
Instruktioner
Sätt ugnen på 175C. Klä en avlång, klassisk brödform på 2 liter med bakplåtspapper.
Smält smöret och låt det svalna medan du rör samman ägg och socker i en bunke.
Rör ihop mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en annan bunke.
Rör ner de torra ingredienserna i äggsmeten, och rör sedan ner det smälta smöret däri. Häll över smeten i den bakplåtspappersklädda brödformen, och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20-25 min.
Efter att kakan svalnat något, låt den stå i kylen i ca 2 timmar innan du brer på kokostäcket.
Till kokostäcket – Bara rör samman kondenserad mjölk med kokos och vaniljsocker, och bre på kladdkakan. Låt stå i kylen i ytterligare en timme innan du brer på mjölkchokladtäcket.
Till mjölkchokladtäcket – mät upp grädde och choklad i en liten kastrull och låt smälta ihop på låg värme. Låt svalna ett par minuter innan du brer täcket över kakan. Strö gärna på lite extra kokos som garnering. Förvara kakan i kylen, men låt den gärna stå framme en stund innan servering så blir den lite mjukare i konsistensen.
Alltså jag har sett det receptet tidigare och jag bara måste ju testa. Choklad och kokos kan aldrig gå fel!
Det har florerat på rätt många bakbloggar det senaste året. Och med all RÄTT! Svingott är det. Och väldigt mäktigt. 😉