Skriv ut

Kladdkaka med Bounty

Kladdkaka Bounty

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 5,00 av 1 recensioner

Loading...

Kladdkaka med ett Bountytäcke som heter duga! Den här Bountykladdkakan bara måste ni prova, den är ett måste för alla som gillar kombinationen choklad och kokos. Och det gör man ju.

Scale

Ingredienser

Bountytäcke:

Chokladtäcke:

Instruktioner

Sätt ugnen på 175C. Klä en avlång, klassisk brödform på 2 liter med bakplåtspapper.

Smält smöret och låt det svalna medan du rör samman ägg och socker i en bunke.

Rör ihop mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en annan bunke.

Rör ner de torra ingredienserna i äggsmeten, och rör sedan ner det smälta smöret däri. Häll över smeten i den bakplåtspappersklädda brödformen, och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20-25 min.

Efter att kakan svalnat något, låt den stå i kylen i ca 2 timmar innan du brer på kokostäcket.

Till kokostäcket – Bara rör samman kondenserad mjölk med kokos och vaniljsocker, och bre på kladdkakan. Låt stå i kylen i ytterligare en timme innan du brer på mjölkchokladtäcket.

Till mjölkchokladtäcket – mät upp grädde och choklad i en liten kastrull och låt smälta ihop på låg värme. Låt svalna ett par minuter innan du brer täcket över kakan. Strö gärna på lite extra kokos som garnering. Förvara kakan i kylen, men låt den gärna stå framme en stund innan servering så blir den lite mjukare i konsistensen.