Andra Fläskkött

Fläskfilégryta med ölkorv

Ju mer höstigt det blir utomhus, desto mer märks det i mitt kök, skulle jag vilja påstå. För ett tag sedan lagade jag den här goda fläskfilégrytan med ölkorv i, och ikväll blir det en mustig tomatsoppa gjord på tomater som långsamt rostats i ugn och sedan mixats med annat. Dock ej med ölkorv. Det kan låta lite suspekt att ha ölkorv i matlagning, men det är jättegott. Lite som chorizo, fast korvslantarna är mindre och kryddigare. Och man framstår som ett litet strå mer nyskapande.

Fläskfilégryta med ölkorv, 4 portioner:
ca 600 g fläskfilé
1 lök
1 stor vitlöksklyfta, pressad
1 grön paprika
3 långsmala ölkorvar med valfri kryddblandning
1 pkt (2 dl) crème fraiche
3 dl grädde
en nypa torkad dragon
1 msk kalvfond
1-2 msk soya
flingsalt (ytterst lite, korven ger också sälta)
grovmalen svartpeppar
ev. lite färsk dragon (eller annan kul färsk krydda) till garnering

Putsa fläskfilén och skär den i skivor. Salta och peppra, och stek skivorna i en stekpanna med smör. Förflytta dem sedan till en tallrik vid sidan av. Bryn lök, vitlök och paprika, och släng ner ölkorven skuren i slantar efter en liten stund. Tillsätt soya, crème fraiche, fond och dragon, och låt koka upp. Rör ner fläskfilébitarna, låt koka ihop och smaka sedan av med salt och peppar. Servera med kokt potatis och en god sallad.

17 september, 2012

10 kommentarer

  1. Jag tycker att du är MYCKET nyskapande! Ölkorv i gryta låter himskans spännande! Har nog nån liten ölkorv som ligger o skräpar i kylen… Och vi var i Älmhult för 2 helger sedan, men då hyrde vi roddbåt o rodde på sjön. Nån gång tajmar vi in o va där samtidigt… Grattis till att du ska bli moster, va spännande! Kram på dig!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration