Skriv ut

Hägg Sour

Hägg sour

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Hägg Sour måste ju vara försommarens godaste drink! Häggblomssaft och gin i en iskall kombo smakar helt fantastiskt och måste provas!

Ingredienser

Scale
  • 7 cl koncentrerad häggblomssaft
  • 5 cl pressad citronsaft (motsvarar ca 1 citron)
  • 10 cl gin
  • 2 äggvitor
  • ett par isbitar till shakern

Instruktioner

Mät upp koncentrerad häggblomssaft och häll ner i en shaker. Pressa ner citronsaft i shakern och tillsätt gin. Fram till hit kan du förbereda drinken och förvara shakern i kylen fram till servering.

Släpp ner två äggvitor i shakern och skaka drinken i ca 15 sekunder för att få upp skummet. Har den inte stått i kylen innan utan förbereds direkt och därmed behövs kylas ned – släpp ner ett par isbitar i shakern efter att du skakat den med äggvita, och skaka i ca 15 sekunder till så att den blir genomkall. (Här kan det vara bra att torka av shakern lite mellan öppning och stängning och gärna hålla sig över vasken ifall shakern är lurig och släpper någonstans.)

Sila upp drinken i två glas och servera.