Skriv ut

Häggblomssaft

Häggblomssaft

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 5,00 av 3 recensioner

Loading...

Häggblomssaft görs ungefär som fläderblomssaft, men har istället en smakton av marsipan. Helt underbar att blanda drinkar på!

Ingredienser

Scale
  • 100 klasar häggblom
  • 3 citroner
  • 2 liter vatten
  • 2 kg socker
  • 50 g citronsyra

Instruktioner

Skölj upp klasarna i vatten, skaka av dem och repa/plocka av blommorna från stjälkbitarna. Lägg dem i en stor bunke.

Borsta rent citronerna, skiva dem ganska tunt och lägg även dem i bunken.

Koka upp vatten och socker, och häll blandningen i bunken. Häll i citronsyran, och rör om. Täck med plastfolie och låt stå i kylen i 4-5 dygn, rör om varje dag.

Sila sedan saften i en ställning och häll upp i flaskor.