Skriv ut

Halloumilasagne

Halloumilasagne

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 4,36 av 11 recensioner

Loading...

Riktigt god och smakrik halloumilasagne med mustig tomatsås och goda ostar, som blir extra mättande tack vare solros- och pumpafröer.

Ingredienser

Scale
  • ca 10 cm purjolök
  • 12 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • ca 600 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 dl färska örter, t ex basilika/timjan/oregano/persilja – ta vad du hittar – allt funkar!
  • 1 msk grönsaksfond
  • 1 msk tomatpuré
  • 200 g färsk spenat
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl pumpakärnor
  • salt & peppar
  • 2 pkt halloumi
  • färska lasagneplattor
  • ca 150 g riven finost, t ex präst

Instruktioner

Sätt ugnen på 225C.

Hacka purjon och pressa vitlöken, fräs i lite olja i en kastrull.

Häll på balsamvinäger, låt fräsa lite till, och häll sedan i krossade tomater, vatten, färska örter, fond och tomatpuré. Låt puttra i minst 10 min.

Ös sedan ner spenat, solros- och pumpakärnor och smaka av med salt och peppar.

Skiva halloumin tunt, mycket tunnare än man brukar skära den när man grillar den.

Montera sedan lasagnen; Börja med ett lager tomatsås, täck med halloumiskivor och lägg på lasagneplattor ovanpå det. Upprepa proceduren, men spara lite tomatsås så att det högst upp inte enbart blir riven ost direkt på lasagneplattor, utan att det kommer i alla fall lite sås ovanpå plattorna, och strö sedan över riven ost.

Gratinera halloumilasagnen i ugnen i ca 20-25 min, ta ut den när den fått fin färg och servera ihop med en trevlig sallad.