Skriv ut

Halloumisallad med jordgubbar

Halloumisallad-jordgubbar

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Sallad med halloumi och jordgubbar är sommarens godaste lunch! Enkelt, fräscht och mättande.

Ingredienser

Scale
  • Ca 50 g valnötter
  • flingsalt
  • ca 4 nävar färska spenatblad
  • minst 4 kvistar mynta
  • 1 basilikaplanta
  • 1 liter jordgubbar
  • 300400 g halloumiost
  • peppar
  • balsamvinäger
  • olivolja

Instruktioner

Grovhacka valnötterna och rosta dem lätt i en torr stekpanna ihop med lite flingsalt. Häll över på fat och låt svalna.

Skölj spenatbladen (om du inte fått tag på färdigsköljda) och fördela ut dem på 4 tallrikar.

Dela upp basilikan och myntan på tallrikarna, och blanda runt bladen lite på varje tallrik.

Skölj, snoppa och halvera jordgubbarna, och fördela dessa på salladstallrikarna.

Skiva och stek halloumin i generöst med olja, och lägg sedan ut på de 4 tallrikarna.

Dra några varv med pepparkvarnen, ringla över lite balsamvinäger och lite olivolja, och strö över nötter. Färdigt!