Skriv ut

Havrebröd i långpanna

Havrebröd i långpanna

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 3,67 av 6 recensioner

Loading...

Det enklaste och godaste långpannebrödet av alla! Blanda degen i bunken, häll den direkt ner i långpannan och jäs en timme. Skjuts in i ugnen!

Ingredienser

Scale
  • 1 pkt jäst (50 g)
  • 6 dl havregryn
  • 2 tsk salt
  • 1 msk olja
  • 2 msk mörk sirap
  • 2 tsk malda brödkryddor
  • 7 dl fingervarmt vatten
  • ca 10 dl vetemjöl special

Garnering:
1 dl havregryn

Instruktioner

Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt havregryn, salt, olja, sirap och brödkryddor.

Häll över vattnet och rör tills jästen löst sig.

Tillsätt mjölet och arbeta degen ca 5 minuter. Den ska dock vara ganska lös, så det gör absolut inget om den kladdar.

Häll ner degen i en långpanna klädd med bakplåtspapper, och platta till och dra ut den så mycket det går med händerna, så den täcker större delen av pannans botten. Strö över den extra decilitern havregryn, och platta till smeten så att havregrynen fastnar. Låt jäsa under bakduk i ca en timme.

Sätt ugnen på 225C, och grädda sedan brödet i mitten av ugnen i ca 20 minuter, tills det fått fin färg.