Skriv ut

Hemmagjord Baileys

4.7 from 3 reviews

Hemmagjord Baileys smakar som en dröm, och du gör det på tio minuter! Perfekt att plocka fram som avec till kaffet och en uppskattad present!

Ingredienser

Scale
  • 3 äggulor
  • 1 msk snabbkaffepulver
  • 3 dl florsocker
  • 2,5 dl Brännvin Special alt. Renat
  • 1 tsk vaniljarom / vaniljextrakt (finns på små flaskor bland bakingredienserna)
  • 3 msk rom, helst mörk
  • 4 dl vispgrädde

Instruktioner

Separera äggen och häll ner äggulorna i en bunke. Rör ner snabbkaffepulvret och rör samman med hjälp av en gaffel.

I en annan bunke – häll ner florsockret, och rör samman det med brännvinet med hjälp av en handvisp. Börja med att först röra ner hälften av spriten och blanda ut det med sockret, och häll sedan ner resten av spriten och rör om.

Blanda ner vaniljarom, rom och ägg&kaffe-röra, och rör till en jämn smet.

Häll ner vispgrädden och rör om lite till. Ifall det finns många mörka klumpar kvar av kaffepulvret kan du ta några varv med elvispen så att allting löser sig och blandar sig fint.

Häll upp på väl rengjord glasflaska och ställ in i kylen. (Jag brukar koka upp vatten i vattenkokaren och hälla det kokandes ner i flaskan och sedan tömma den.)

Servera din hemgjorda Baileys riktigt kall, allra helst med en isbit.